Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trottoarkant

 

förbannad?

liksom tvär. avhuggen. karg

ja - karg.

 

huggen i sten. av händer.
av vem - en man människa. varelse?
med oket av de rätaste linjernas

absoluta självklarhet
plikttroget inristat

längs kutad ryggrad

där
Tyngden
och linjers exakthet

avgör

inget.
annat.
duger.

trottoar. kant. 

sedd. men aldrig betraktad.

obegriplig
fundamental
osexig...

 

eller?

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 285 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-06-15 20:30



Bookmark and Share


    papillon
Om jag inte visste min vän nattviolens alltid lika upphöjda motiv för sin diktning skulle jag misstänka att hon kört på kantstenen och kvaddat ett framdäck............
2008-06-16

  Lena Krantz VIP
Fast jag brukar betrakta i alla fall nya trottarkanter och hur väl formade de är...*skrattar*...jo men faktiskt! De är duktiga de där stenläggarna nämligen.
2008-06-15

    ej medlem längre
Ja, det är ett annat perspektiv på tillvaron. Bra!
2008-06-15

    Askes
Det här är grejer det! Mycket bra!
2008-06-15

    johanni
Tungt frågandes om liv.
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol