Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hår, sår, får..


Hår
Allt detta hår
Från människor
Från judar
Det ligger kvar än
Som ett dokument, att judar
Inte var människor
I nazisternas värld

Man klippte dom som får
För hårets skull
För ”industrin”
Man gjorde tvål
Av fettet
Som efter valfångst eller annat jakt
Som slakt av människan

Som en förnedring av alla människor
Alltid
Och i alla läger
Djuphavs djup
Av moralsänke
Alla tiders mörkaste del
Av mänskligheten

Vi står där idag
Vi ser rummet, fyllt med hår
Judars hår, d v s människors hår
Men så ansågs de inte då
Kanske ändå…
Så var detta lågvatten märke
Kanske den bästa salvan
Mot att det händer igen
Kanske, kanske ändå denna
Lilla nytta, till detta stora pris…




Fri vers av LassO
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-06 17:19



Bookmark and Share


    *Zenobia*
när ska människor förstå...?
2008-06-07

  genni VIP
...människor lär sig aldrig av sina misstag, tyvärr...titta bara på världen idag, men jätteBRA att Du skrev detta, mycket tänkvärt...STOR APPLÅD...
2008-06-06
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO