Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fallen ängel

Du önskade dig en kärlek
så ljuv och oskuldsfull
som skulle ge dig tröst
trånande blickar och smultronkyssta läppar
ett klappande hjärta
mot ditt bröst

Du önskade en kärlek
så ren som vita lakan
så ny som morgondagg
du drömde om en fingertopp
på upptäcksfärd i rosenträdgården
utan stinget av en tagg

Där stod hon med en blick
som rymde mycket vemod
och all den visdom livet gett
hon såg dig med en sorgsen glimt i ögat
hon visste att vägen inte alltid
är så lätt

Hon fyllde ditt glas
och skålade för dina drömmar
hon lämnade dörren på glänt
hon visste vem du var
när hon värmde din säng
och väntade med ljuset tänt

Hon såg dig
i dagens klara ljus
allt du önskat och inte fått alls
du tog hennes kärlek för givet
som en fallen ängels armar
runt din hals

Så när hon stod där
tätt intill dig
hade hon egentligen ingen chans
hennes kärleks varma lyster
sökte du alltid
någon annanstans




Fri vers av Leva Livet
Läst 934 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-06-07 00:40



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
I ett skimrande ljus i
mörkret
som en sol bland idel
stjärnor
i ett landskap som
kväver grönskan
som en förlorad själ
i himlen
så är det för mig
2009-12-30

    ej medlem längre
Vemodig och vacker poesi...
2008-10-12

  fågel grå
Vackert och sorgset..
2008-08-04

  Bodil Sandberg VIP
Så oerhört vacker poesi min vän..så oerhört vackert!!!
2008-06-19

  Latifa Baker
jag har fuktade ögon...
2008-06-07

  Elaine.S VIP
Vacker men grym...mot henne som \"lämnade dörren på glänt\"
2008-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Leva Livet
Leva Livet