Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höjdpunkter


Han var gammal och kraftig
Grov som ett gammalt träd
Stämman som kunde få en trumma att darra
Lite hes och ändå kraftig
När han talade om Honda MC så var det
Speciellt, helst Goldwing, eller Guldvinge
som han sa...

Eller gamla amerikanske V8:or
Alla dessa, gamla härliga 50 talare
Ögonen lyste
Men så den tidiga sommaren, vi satt
Som vänner och inte som kund-säljare
Och samtalade om sommar, vår, glädje och annat
Han talade om sin [thundenbö`rd] som han haft
En gång…

-Men jävlar när jag åkte hem en kväll, för nån da sen
då stod de en mörkhyad tjej, hon hade en sån där bronsfärgad hud
med lagomt mycke rundade former… Och hon hade
härligt gul, guldfärgad, bikini.. den bruna huden och gula i kontrast
med knytna remmar i sidorna… så förbannat vackert
JAG HÖLL PÅ och köra in i en trafikdelare
Så förbannat vackert, var detta att se… mmm

(Ja där ser man, gamla gubbar kan få leva upp
När de passerar Sholms utomhusbad….
På nära håll….)

Ögonen lyste och man såg att detta var hans sommars höjdpunkt
Tyvärr var det hans sista sommar, men jag minns hans nöjda min
Och den belåtna glimt som ögonen förmedlade
”ta vara på livets höjdpunkter”…

Och i hans himmel, så var det Goldwing, V8 or och bikinibrudar
Som gällde… han är nog där nu….




Fri vers av LassO
Läst 218 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-09 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO