Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla kyrkan


Hantverk
Dessa väggar om de kunde tala
Om de kunde säga vad de hört
Kanske att vissa tvingades jobba
För att bygga kyrkan

Klockorna kostade över 1000 daler
För mer än 400 år sedan
Men hänger där ännu
Om väggarna kunnat tala

Alla som gift sej där
Och vigts till sin sista vila
På dessa år är det minst 12 generationer
Med 33 år i snitt

Farfars farfars farfars farfars farfars farfar
Levde då… men även om det är så
Så är hans släktskap delat 12 ggr sen dess
Så inte mycke är kvar
Om det inte var ”nåt otillbörligt” med…

Om väggarna kunde tala
Så hade vi kunnat se mycke spännande
Sorgligt, glatt, elakt, roligt… kallt
Varmt…
Men mitt i allt detta så står denna kyrka
Byggt av hantverkare, med kvalite
Sen 400 år…

Vem minns nåt som vi gjort
År 2408?
(och jag var där ett år och renoverade
mitt namn kanske hittas de med
nån gång, i denna gamla kyrka)




Fri vers av LassO
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-11 00:47



Bookmark and Share


    *Zenobia*
när människor förväntar sig att väggarna ska börja tala, har det verkligen gått snett med mänskligheten...

det är väl människor som du som ska tala om historien...döda ting talar inte...
2008-06-11

  anits VIP
Vackert personligt om
den gamla kyrkan
2008-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Vidriga byggnader som borde jämnas med marken.
2008-06-11

    ingvar VIP
En eloge för Ditt så personliga - och goda - sätt att skriva!.
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO