Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aprilhumör



Din kärlek
Är som ett aprilväder
Solskenet lockar en att ta av sej
Varma vårvindar ger glädje och lust

Man lockas att leka lite i vattenpussarna
Nästan sugen på att hoppa lite
Som småbarnen..

Kasta iväg den snökant som är kvar
Efter vintern
Försvinner fort på den torra varma asfalten

Så slår det till, vinden vänder
Stora snöflingor som lappvantar
Faller lätt över en
Men på vintern kan man hantera snön

Man väntar det då, men inte i april
Man vet att det kan komma men
Är aldrig förberedd
Man har lagt undan vantar och tjocka jackor

Sen kanske det följer ett kallt regn
Förrädiskt underkylt på natten
Så man halkar och slår sej
Innan vädret kanske åter blir solsken

Hur mycket april väder klarar en människa av
Innan han eller hon ger upp
För den korta, varma tid som finns
Mellan istiderna…




Fri vers av LassO
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-11 00:46



Bookmark and Share


  Snödroppe
Läser med ett leende! Kanske är det bättre med lite regn då och då,, kanske lite kyla och sen härlig värme,, än ständig torka!
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO