Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moralism



Han som skrivit sånger
Om tro
Om kärlek
Om Gud
Om sin djupa innerliga övertygelse

Han gjorde ett misstag
En skandal
Ett riktigt bottennapp
I sitt liv bland de som han älskade

Ledaren sa: ”jag ska krossa dej”
-Du ska inte ha en chans att visa dej
bland dina vänner igen…
Han valde en annan väg
En annan utväg, han tog sitt eget liv

I förtvivlan och instängd utan utväg
Övertygad om att allt han hade kärt
Skulle ryckas bort, för misstagets skull
Där hängde han som en bild av hur fel det kan gå
När moralen härskar över kärleken

När moralismen inte tillåter människan
Att vara människa
När allt snack bland vissa om kärlek
Visar sej vara ord enbart
Som att lägga rosor med taggar i sängen
Vackert men så in i helvete ont, det gör…
Om man lägger sej ner eller inte orkar stå mer…




Fri vers av LassO
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-11 01:12



Bookmark and Share


    *Zenobia*
det största misstaget är nog det att tro att man kan stå över den rådande moralen, att förledas att tro att kärlek är detsamma som att man står över även den kärlek man har...

den dag samma moral gäller för både män o kvinnor, gifta som ogifta, DÅ har vi en o samma moral...
2008-06-11

    ingvar VIP
Enastående viktiga - och bra - rader. Tyvärr är det inte allt för sällan som sådana här tragedier sker, totalt onödiga, på grund av människors hat, missunnsamhet och vilja att skada andra. Ett enda litet misstag, och allt är slut.. Må alla, inte minst de, som kallar sig kristna, akta sig för att döma och fördöma sina medmänniskor! Vi har aldrig rätt varken att kränka eller, än mindre, döma!
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO