Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En spökstad

Jag är född i en spökstad
Jag är uppväxt i en spökstad
Jag är förälskad i en spökstad
Där torget förvandlas till ett slagfält varje kväll
Pedofilernas blick följer vart litet barns steg
Från deras fönster med halvt neddragna persienner
I ett desperat försök att dölja deras besatta blick som följer små oskyldiga barns steg igenom spökstaden
Från en lägenhet i ett av dom slitna betong husen
Hörs ett skrik från ett barn som skriker ut smärtan från de slag som hans far riktar mot honom
Han skriker
Tårarna rinner
Men folket utan för tycks gå helt obemärkta förbi
Som de alltid gör när detta händer
varför är det ingen som hör barnens skrik efter hjälp
Barnens desperata skrik på hjälp
En ambulans kommer åkandes i ilfart igenom spökstaden
För att försöka rädda livet på en kvinna som blivit kniv huggen med 13 hugg i ryggen
I en skolsal lite längre bort på spökstadens skola sitter en psykolog och pratar med två barn som just bevittnat detta mörka dåd
Psykologen talar
Barnen talar
Men barnens sår är så djupt rotade i själen att inget
Politiskt jäkla bullshit kan läka dom
Barnen skriker med desperata röster å skräcken i ögonen
Efter hjälp men det är ingen som lyssnar
Det är det aldrig någon som gör




Fri vers av skuffkillen
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-11 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skuffkillen
skuffkillen