Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krukmakaren



Gå till krukmakaren
Sa han, se hur han gör
Ser du leran
Den fuktiga lera som finns
Som ligger på drejskivan
Den formas
Som ett kärl
Som du, sa han, som människan

Så misslyckades det
Så försvann formen
Den vek ihop sej
Som en vriden klump
Så krukmakaren började om
Slog ihop klumpen och drev ur
Ev luftfickor
Så började han om, som så många ggr förr
Ett nytt ler, av samma klump
Tills de lyckas
Tills det fungerar….
Tills det gör nytta och har en funktion




Fri vers av LassO
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-13 00:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Detta från Jeremia 18 är en beskrivning som jag älskar över allt annat i livet...
Applåd och bokmärke.
2008-06-15

    *Zenobia*
en människa är ingen lerklump o ska inte heller behandlas som en sådan..

en liknelse jag ogillar...
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO