Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brott och resultat



Mitt brott var
Jag gjorde inte som de andra
Jag höll på ett annat hockeylag
Vår familj var troende
Jag vägrade att göra som de andra
Bara för att de gjorde så

Och värst av allt kanske var
Att jag inte fann mej i vadsomhelst
Att jag svarade tillbaks
Gjorde mej inte till matta för de
Som hade problem med sin egen självbild

Straffet var, terror i olika former
Käftning, käftade tillbaks
Slag, slog tillbaks
Förstörda böcker och jobb
Försök att sabotera olika saker

Lösningen, borde ha varit de vuxna i skolan
De såg vad som hände
Men gjorde inget, jag föraktar dom för det, än…
Med några undantag

Resultat ett antal skyldiga, går fortfarande fria
En av mina f d klasskamrater, hängde sej
Många år efter det han utsattes för
Men frågan är, vad det betytt

För mej, jag är förbaskat stark
Kanske det enda postiva resultatet
Det som inte dödar, härdar
Men det kanske inte är bra de heller
Alla gånger….




Fri vers av LassO
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-15 00:27



Bookmark and Share


  anits VIP
En text som känns bra
att du skrivit,önskar jag
varit stark nog att någon
gång gett igen,gick min
egen väg trots allt
skön läsning
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO