Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Akaciaträdet är ett hårdbearbetat träslag, vrångt och bändigt. Men kan användas både till sniderier, blommor ger honung, medicin, samt vissa blommor, parfym…


Akacia


2 Mos 25:10
De skall göra en ark av akacieträ, två och en halv aln lång, en och en halv aln bred och en och en halv aln hög.
(2 Mos 25 och 26)
---------------------------------------

Vad tänkte du på Gud
Varför just Akacie träd
Var människan en bild av trädet?

Vrångt och bändigt, svårbearbetat
Men ändå, doftande, vackert, seglivat
Starkt

Med nektar till honung
Ämnen för
Parfymer och medicin…

Är det bilden av, människan?




Fri vers av LassO
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-18 00:51



Bookmark and Share


    *Zenobia*
arken är troligtvis ett ord för något annat...min tolkning...
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO