Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
finns det skillnader? I vår bedömning av händelser?


De går en kvinna


De går en kvinna naken på stan

Hennes kropp är som de flestas

Lite hängiga bröst, men fräsh

Och som de flesta kvinnor, vacker

Männen ser och ler, de njuter

Man kan se drömmande blickar

En bil kör in i en trafikdelare

En annan, kör in i framförvarande, som stannat





Helt plötsligt så kommer de fram moraltanter

Och viftar med paraplyet

Skäller om osedesamhet, brist på moral

Och hur hon ”lockar män till synd” och att

”de stackars männen tappar huvet”

märkligt ingen säger nåt om polis

Eller psykisk sjukdom



Ingen talar om blottande i parken

Eller om att hon borde försvinna

En man säger, ”ska du följa med hem, stumpan”

Och många önskar detsamma

Fler kvinnor försöker rycka bort sina män

Från utsikten…

Så lyckas hon ändå försvinna

Och allt återgår till det normala

Ingen verkar vilja anmäla

Några ler fortfarande varmt, vid minnet

Av den oklädda damen…




Fri vers av LassO
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-14 12:45



Bookmark and Share


  RogerIvan
Var det någon som hann fotografera?
2008-06-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Absolut finns det skillnader
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO