Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första instans


Åklagarens uppgift

En slags domare

Han eller hon ska först utvärdera

Om

Om

Sen ska han försöka bevisa

Om

Och om nya bevis kommer fram så

Ska första utvärderingen omvärderas

Alltid


Jag tror det är där som det blir fel

För efter första utvärdering så har man en ståndpunkt

Som alltid ska försvaras

Till varje pris


Då söker man inte rättvisa längre

Ingen objektiv bedömning

Då, försöker han eller hon

Bevisa den ståndpunkt, som man först hade

För att, ”annars hade man ju fel”

Så pinsamt

Så mänskligt

Men ändå, kanske är det därför som satan i Jobs bok

Kallas åklagaren…




Fri vers av LassO
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-23 14:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Ja vad vet vi, kanske är det så
2008-06-23
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO