Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet ni nåt annat som inte verkar så farligt, \"testa lite, de gör inget\" snart har den tagit över ditt liv, det går bara åt ett håll, allt annat är snart oväsentligt.


Den smyger sej på, sen har den dej, i sitt grepp...


Fångad i ett grepp
Ormen har slingrat sej runt
Och jag märkte inte först
Hur fjättrad man blir

Ormen verkade inte så farlig
Varken klor eller huggtänder
Inga horn heller
Men han snodde sej runt

Nu kramar han åt, varje andetag
Ger honom ett bättre grepp
Och mej sämre utrymme att andas
Snart blir mina läppar blå

Lungorna orkar inte längre syresätta blodet
Nu tittar de kalla ögonen i mina
Dess vidriga andedräkt kommer nära mej
Det luktar vedervärdigt

Ska min kropp begravas i dess vidriga innan mäte
Andningscyklerna blir kortare och kortare
Men ormen var ju inget farlig… sa alla
Skräm inte bort honom sa man

Ska känslan av ofarlighet, ersättas av skräck
Kommer han att sluka mej, likt ett djävulsgap
Kommer jag fortfarande att leva och känna dessa
Magsafter som ska lösa upp min kropp

Allt för att jag inte insåg
Hur farlig en orm var
Om man inte ser upp
Ormen är lika ofarlig, som knark…




Fri vers av LassO
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-16 23:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, det gäller verkligen att se upp och vara vaksam mot det som möter.
Jag fick många år förstörda p g a bristande vaksamhet.
Applåd!
2008-06-18

  RogerIvan
Trodde att du skrev om ett fruntimmer först:)
Knark är också lömskt, farligt, förrädiskt och fångande.
Fruntimmer går väl an.
Men varför fortsätter människan att söka sig till knark?
Trots att alla vet att det är farligt?
2008-06-17

    *Zenobia*
redan på Bibelns tid....
2008-06-17

  anits VIP
Usch ormar är det
värsta jag vet
fobi kallas det
visst
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO