Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slavschemat



På plats faller bitar under dagens slutscen
precis innan sömnen tar vid

ilska och vrede betydelse får
när självstraff och skam
länkas samman med bud
som överträdda
ropar på
vedergälld

vad förväntan aktiverar
i skam måste tvås
synden ska sonas
med tukt och disciplin

inåt med skam
utåt med ilska

närande skammen
svaghet bjuder
räddande självbild
ilskans kraft

slavschemat följes
till självförakt
och dom





Fri vers av Bögen
Läst 543 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-17 21:12



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Titeln säger något om kraften i det som drar igång. Men ack så mycket man kan träna bort!!! :-) Äh, förlåt. Stark text som känns.
2008-06-26

  Leif Furstedt
Starka, fint skrivna rader.
2008-06-17

  lilla t
vad säger man? Hua eller hurra!,,, Starkt brutalt med finlir så klart!
2008-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Bögen