Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God grannsämja

Det är tidig morgon när solen stiger upp för i fjärran kan man höra en galen tupp skrika sig hes
Ett tecken på att klockan är i ottan
Kan inte vara mycket mer än tre fyra ungefär sådär
Så slutar inte tuppen att gala snart tar jag fram mitt gevär och hjälper han med sitt krupp
Med hans besvär
För jag orkar inte höra honom längre
För får jag inte sova en liten stund snart är det jag som går på jakt
hos grannen
då jag själv lär stå och gapa och skrika och gestikulera och visa mig på styva linan
Ja, jävligt tuff
Kära granne nu får du allt ta hand om din galna tupp
för jag kan inte sova
Och samma visa är det varje natt vill jag lova

Okej
Jag ska se vad jag kan göra svarar grannen snällt
Fem minuter senare kan man höra
PANG
En kraftig smäll
Ännu fem minuter senare kommer grannen tillbaka
Är du nöjd nu din gnällspik
Gå och lägg dig och sov

Ken Cassel
23/6-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-23 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel