Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen idé att älska

Det är ingen idé att älska,

för kärlek slutar ändå alltid olyckligt.
Man förlorar de man älskar;
de sviker, försvinner och dör.
Då gör det så ont.
Bättre att inte släppa fram
någon kärlek alls,
då kan man inte såras.



Men säg mig lilla vän –
visst tjänar du väl ändå i längden,
på att älska?
Kärleken gör ont,
fruktansvärt ont.

Men det är det finaste vi har,
och ett liv utan kärlek –

Är det ett liv värt att leva?




Fri vers av flickanmedmusiken
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-24 18:16



Bookmark and Share


    Martina Östlin
Mycket fint skrivet!
Ja, kärleken gör fruktansvärt ont, men det är också den som helar oss.
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

flickanmedmusiken
flickanmedmusiken