Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På min resa, kors och tvärs, bland världens länder, har jag, nu, nått Vinets, Pastans och Pizzans land, Italien...., med Clownen Berlusconi vid makten och Maffian på Första Parkett...


I T A L I A !!!!!

Italia
lider många kval,ja

Italia
ett folk på is så hal,ja

Italia
en pajas styr Dig, lalala
och folket spyr på sig, tja
ett rättsystem i gungning
fascister i regeringen
en politisk tumör
en demokratisk katastrof
en frihetlig malör
en polisiär nekrolog

Italia
gourmeternas paradis
underbar smaklig spis
runda ,sköna viner
av mättnad nöjda miner

Italia
Maffians spelkanonader
Lirans minuspromenader
ett land med mutor som frukost
ett land med rutten kompost
på gator och i gränder
i floder och på stränder

Italia
en förvirrad vänster
har tappat hela spänsten
det röda har bleknat
en sorgsam,vissnad skepnad

Italia
mycket fattigdom
med extrema klassklyftor
luxuös rikedom
de fattiga bor i "hyddor"

Italia
Europas Mexico
med samma fel och brister
fast Berlusconi, må ni tro
gör mången "spagge" bister.....
Hur ska det gå för "Romarfolket"
Vem ska få slut på all stollighet (?).......




Fri vers av Mats Henricson
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-24 21:56



Bookmark and Share


  berxper
Här skriver du verkligen lätt och lekande!
Men med en djupare beskrivning.
2008-06-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det kan undra på
det kan man fundera på
hur det skall gå, folket
skulle ha det gott:
****LO SPERO****
******************
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska