Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alldeles svart, var det, helt ogenomträngligt...


Mörker...



Vi skulle laga valvet till en tunnel
Den tunnel som förser masugnen med luft
När man smälter stål
Man fick gå in i en liten dörr
Passera flera filter
Gå ner 45 grader under en annan tunnel
Därnere fanns nya filter man kunde passera i sidled
På den tiden… ;=)
Sen upp 45 grader innan man gick fram
Förbi några svängar
Och hamnade, där man jobbade
En gång så var det nån ”vänlig själ”
Som drog ur sladden till vår lampa
När jag var där…

Så man fick gå, helt utan referenser
Till dess att man kom fram
I totalt mörker
Ingenting syntes och man hade bara väggar och valv
Att referera till
Innan man kom väldig nära den lilla lucka
Som man kröp ur…
Sånt mörker kan även ens själ hamna i
”när nån jävel drar ur sladden”
Men man måste gå, för att hitta ut
Hitta ljuset, nånstans
Där borta
Finns det….

Och utgången kanske inte är en dörr
Utan en liten lucka
Som sitter olämpligt
Men allt, nästan, är väl bättre än detta
Förbaskade mörker
Som då känns som om det omsluter
En
Men bara en liten stråle ljus
Gör allt helt annorlunda
Så tack för alla, som tänder ljus
Åt oss…




Fri vers av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-25 00:16



Bookmark and Share


    *Zenobia*
"Varde ljus" sa Han...men då hade redan elektrikerna dragit ljuset..

och jo..jag är tacksam för alla dessa som ser till att vi inte famlar i mörkret...
2008-06-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO