Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna dalar


Uppe på berget kan jag se
Och känna, marken, skogen, vattnet
Där kan man se de gröna hälsingeskogar
Som finns, för oss, känns de som...

Dit leder bara en väg och samma tillbaks
Där stöter man sällan på nån
Där finns livsrum
Andrum
Svängrum
Och nåt brum ibland, har sett spår efter, detta

Luften är hög och frisk
Blommor och bär ris slåss om marken
Där skogen nyss stod tät
Men där, just där, som skogen drivits
Kan man se alla berg runtomkring
Och dalar där det är friskt grönt
Grönt, som hälsa för själen




Fri vers av LassO
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-29 00:16



Bookmark and Share


    *Zenobia*
"ja, du kan dra ända in i Hälsingland, där finns det skogar o berg, o även människor med färg" (Thore Skogman)
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO