Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
thx t for insp :)


sista slaven

hon står invid

sista graven

 

 

 

lätt knastrande eko mot lock

försöker ta sig in

i någons öra

 

sista slaven

 

 

hennes ansvar

hennes lycka och kall

hennes hands drämda eko mot alltets fasad

 

jag bad om ek

jag bad om ek

 

hand med ännu varm jord

slungat mot kall natts kistlock

 

jag bad om ek

 

mot lock slutet

 

 

".. skall Du åter varda"

 

 

med stängt öra

för ekots studs

 

stängt för vägen blir satt

för sisten

att hålla öppen eller

 

låta växa igen

 


 

och kall natt lägger mantel

ny tid stunda 

 

 

sista prästens sista uppgift

ogjord jord

 

värmd för hand

 

 

Ojord eller Lagens Rättning

Riktning strävad

 

uppnåd

porten öppnad

 

hell helig himmel

höj huvud på böjd

 

men hon står där

 

sista prästen

ständigt icke nöjd

 

 

ingen gräver grav åt en sista slav

 

 

helig är natten 

svart är vattnen och ekots fasader kalla

ljuger om förr

 

 

och ingen vågar glänta

hennes sinne

 

 

därför böjd nacke

ryggen mot

i vitt gående hemåt

 

 

 

ingen gräver graven

åt den sista slaven

 

i ogjord jord

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-13 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri