Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själlös spegelbild



Jag såg dej
Du såg inte mej
Du kan knappast sett nåt annat än skyn
Hur gör du om det regnar
Med näsan så uppåt så drunknar du väl

Enda gången du satte ner den lite var när
Du såg dej själv, i spegeln
Du såg inga andra heller
Ja mer än deras plånböcker och bilar
Du är vacker, som en gudinna

Men ditt liv är torftigt
Tröttnar du aldrig
Nöts inte ditt ansikte ut
Framför spegeln, när ska du leva
När kommer din inre människa
Att möta någon annans

Ledsnar du inte på att höra
Hör vacker du är
Eller se beundrande blickar
När du nån gång knullar så är det
Med rädsla för att naglar ska gå av
Eller frisyren när du är klar

Du har satt din själ i ett fängelse
Med en vacker fasad, och den har du fötts till
Inget att stoltsera om själv, egentligen
Men ändock
Den enda som har nyckeln är du
Lycka till, tror ingen avundas dej
Trots ditt utseende…




Fri vers av LassO
Läst 184 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-25 13:55



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja sorgeligt hur människor kan bli när det yttre råkat bli snyggt just på dom..glömmer helt bort sina inre förmågor..tragiskt..braa skrivet om detta!!!!
2008-06-25

    *Zenobia*
"skönhet förgår, dumhet består"...ett gammalt ordstäv...

men jag tycker det mest är sorgligt när människor fastnar i skönhetens fängelse...i synnerhet skönheten själv...
2008-06-25

  RogerIvan
En vass näsa klyver himlen.
Spräcker sprickor i himlaspegeln
2008-06-25

  anits VIP
Bra skrivet om det som
är viktigt människans inre
inte det yttre,fast många
går på det
2008-06-25

  mare VIP
..bra skivna ord, om just detta ........
2008-06-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO