Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomsterspråket

Där, springandes arm i arm på flykt undan regnet timmarna innan vi för första gången älskade, vek du från min sida och drog upp fyra maskrosor från dikeskanten.

-Det var Passionens blommor!

På en uteservering under en gatufest ställde du dig högtidiligt upp och överlämnade en vit ros som du köpt av en av flickorna som gjorde allt för att du skulle köpa en blomma av just henne.

- Det var Förälskelsens blomma!

När jag utmattad och svettig sjönk ihop i soffan i slitna träningsbyxor och en alldeles för stor tröja, efter att ha burit in alla våra prylar i vår första gemensamma lägenhet räckte du fram en bukett med tulpaner.

- Det var Kärlekens blommor!

I vår andra lägenhet kom jag hem efter en lång arbetsdag till en bukett blommor i en vas på bordet. På kortet talade du om att du var ute med killarna ikväll.

- Det var Skuldens blommor!

En höst efter ett av våra otaliga bråk kom du och knackade på dörren med en korrekt sammansatt bukett av årstidens alla färger.

- Det var Skammens blommor!

Gråtande fann du mig på sängen när du klev in i sovrummet med 20 långskaftade röda rosor och ett förlåt.

- Det var Ångestens blommor!

Ilskan fick mig. att spottande och svärnde, mosa blommorna under mina fötter och förvandla dom till en taggig hög av röda och gröna blad.

- Det var Hatets blommor!




Fri vers av wedquinna
Läst 665 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-26 23:28



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Snygg form, de återkommande buketterna är bra, men jag hade gärna sett kaktusar eller törnebuskar som återgåva bara för den raffinerade elakheten.
Lite spretigt språk här och var, kanske en redigering till?

My 2 cents.
2008-09-01

  Linen
Finurlig men väldigt innehållsrik text, man kan nästan känna förvåningen av alla dessa buketter och blommor, och hur irritationen växer inom en när man läser. Han har ju för tusan kidnappat blommorna och förstört hela grejen med dem. Jag skulle också ha stampat sönder dom. Bitit av kronbladen och spottat ut dem!
2008-06-28
  > Nästa text
< Föregående

wedquinna
wedquinna