Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni vet väl, att "alla barn" inte vill veta, att föräldrar har sex... eller kanske inte ens tror det. Så framöver, så kommer allt att bli i provrör. Kärlekens låga blir lagd under kala rum och kalla instrument.


Rörande sterilt

Man romantiken förstör

för nu är det som sej bör

Förening i provrör


Det kommer en tredja part

och allt blir så uppenbart

inte "nu kommer jag snart"

när underlivet är bart

fjärran från underbart


Den sensuella tiden är över

när livet får den hjälp, den behöver

när tekniken har tagit över


Vem är din pappa man undrar

det är ett glas, och en pincett

och nya tider som stundar

och gör man alltid rätt


Och förr kunde man spruta

nu tar man sats i ett rör

och långt från naturens ruta

så bildas livet, utanför



Och äggelsen får man va utan

"ligg stilla på rygg, en timma"

se på nåt vackert genom rutan

istället för kärlekens dimma


Så framtidenes nativitet

ser inte så ljus ut för alla

är utan skön, aktivitet

med sterila instrument, så kalla




Fri vers av LassO
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-27 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO