Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror faktikst att globalisering är i grunden bra och kan gå att styra mot allas bästa. Därför skrev jag versen nedan( i limerickform) som tröst för dem som räds den globalisering som obönhörlingen fortskrider.


Globalisering

En åldrig albatross över en ocean,
flög snabbt med en gammal orkan,
sitt tusende varv runt vårt klot,
men kände alls inget hot,
var ju vid globalisering så van.

PS.

Denna limerick med sin illustration finns i aprilnumret 2008 på sid.8 på www.ppiv.se , tidningen På Plats i Väster, där jag skriver Månadslimerickar sedan en tid. Illustrationen är en vandringsalbatross, den största albatrossen, som kan bli över sextio år gammal och troligen hinner minst tusen varv runt jorden under sin levnad då det ju kan bli ganska korta varv runt jorden nära Sydpolen.

Min limerickpocket Doktor Limericks skrattsalva hittar man under lyrik och posesi nu på nästan hälften av landets bibliotek. Låna den gärna.

DS.




Bunden vers (Limerick) av limerick
Läst 721 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-28 10:55



Bookmark and Share


  limerick
Tror alltså faktiskt att globalisering är i grunden bra och kan gå att styra mot allas vårt bästa. Därför skrev jag Globalisering som tröst för dem som räds den globalisering som obönhörligen fortskrider. Men den kommer att kunna bli just så bra eller dålig som vi själva gör den kanske genom opinionsbildning på Internet som, tycker jag, är ett mycket bra inslag i globaliseringen.

Skrev detta eftersom slutet på min text i anslutning till Globalisering föll bort(mitt fel).

limerick
2008-06-28
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick