Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Almar och kultur



Almarna i Kungsträdgården

De arma almarna

Står där friska, stora, starka

De som slutligen fick sluten på Sosse och kaptalets

Vansinnes rivning av huvudstadens, kultur byggnader

Tyvärr så försvann alltför mycket av dessa vackra hus

Till förmån för murade sossecontainers i kolossal format

Och sterila höghus komplex, som folk nästan skäms

För att de bor i…

Och de stora fyrkantiga fallos symboler

Vid hötorget… hög torget eller nåt vilt främmande

För människan

Som ersatt den slit och hantverkskunnighet

Som tidigare generationer, skapat

Istället för bruk, kultur och utsmyckning

Ser vi nu tegel, glas och stål, som redan efter

30-50 år, ser gammal och rivningsfärdigt ut


Men almarna i kungsträdgården

Står kvar… susande i sommarsolen

Liksom de få hus som finns kvar, sen

100 tals år…




Fri vers av LassO
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-30 00:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO