Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna tälten


Dessa
Gröna löv
Denna fotosyntes
Kanske grunden för allt liv
Dessa friska blad
Unga, vackra, levande och sköna
Som skapar livet, lusten, glädjen

Fjärran från vinterns is
Fjärran från öknen brännande hetta
Fjärran från höstens tragiska överlämnande
Av sommarens frukter
Och grönska..

Så sitter de där
Som Guds färg på tillvaron
Där de t o m dör, vackert
I gult, rött, brunt, blandat
Men än är de friska, vackra, sköna
Gröna, mjuka, sveper med vinden
Som ett sus




Fri vers av LassO
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-02 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO