Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärtgräns

 

Att inte längre ha

sinnlig vällust

till sin maka

är det då helt ok

att denna få bedraga

vad är det som kan få en man

att leva kvar i äktenskaplig hamn

det blir ju lugnt och systerligt förstås

beräknande vi vill ju även styra

materialismens kärleks yra

då får vi offra den där äkta

då slår vi knut

då får vi jäkta

och kropp och själ

vet hut

vi låter hjärtat gå ur led

men herregud

vad gör väl det

på hjärtavdelningen

dom är duktiga som fan  

dom spränger blodkärl

och syr by pass flera om dan

och sen på datan

man ser hur hjärtar

slår och ler

en pacemaker sen

så får du flera år igen

huvudsaken är ju att

husen förblir intakta

och bilarna i prydlig rad

vi tvättar så var sjunde dag

och så går dagarna i ett

och åtrå och passion och smek

glömdes bort

oh hu vilken fånig lek

för vad går vi och väntar på

att odödlighetens nollvision

ändrar statistiken på centralbyron

och låtsas kan vi ju  alltid  göra

att när döden kommer då får den höra

att nöjdare person det inte finns

kom ta mig hem

båd kropp och lem

papessa




Övriga genrer av papessa
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-01 16:27



Bookmark and Share


  friheten
Vacker dikt!
2008-07-02

    Bodil Sandberg
Så himla snyggt du har mixat humor och allvar här..går inte över smärtgränsen om man får lov att uttrycka det så..applåder för detta talande..ja just talande ..ur ett djup av erfarenhet och ödmjukhet och värma!!!
2008-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Döden blir verkligen en underbar befriare.
Den eller uppryckandet.
2008-07-01

  Quasimodo
Sorgligt och tragiskt i denna text och för de känslor som blir en vana och handelsvara, att använda och förkasta, där inget ska tas för givet eller självklart !!!
2008-07-01

  mare VIP
...mycket tänkvärd........och så sant.......
2008-07-01
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan