Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tisdag kväll


sätta garn

ekolodet visar sill
eller möjligen skarpsill
vi går bortåt hållsundsudde
i behagliga 5 knop

det djupnar
25 -30 -35
vi följer djuprännan
inåt fyren

kontrollera strömmen
för en gång skull
strömstillt
kan sätta både utåt och inåt

drar av pressenningen
av förste garnlänken
fäster linor och flaggvälen
svarta flaggor vita välen

första välet går i
vi sätter utför
garnen rinner sakta
akterut over relingen

håller rännan västeröver
ännu en länk går i
sätter kurs sydost
till hamnen myggen
och hemfärd




Fri vers av tom boreland
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-01 23:28

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ***Wicke***
Tänk vad poesi det går att få in i en helt vanlig dags arbete, något man aldrig tänkt på utan bara jobbat på.
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland