Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och densammas avmattning som dödar ett obefintligt liv...


Spegelmänniskan


Spegel människa
Spegel spegel du människo spegel
Vem är vackrast av alla
Vem doftar bäst
Säg mej att jag är vacker
Säg mej, att du älskar mej
Så får du din belöning
Jag måste få en spegling av mej
I dej…

”30 år, senare”
Säg mej, säg mej vem som är vackrast
-Din dotter säkert, om du haft nån
-Kunde inte få barn för brösten hänger
och resten av kroppen åldras för fort med sånt
-Hm så vad tror du sminket och solandet gör
din hud är som alligator skinn på en sliten väska
Ditt hår är tunt och sprött av alla behandlingar
-Jag är i alla fall smärt och fin
-Javisst, smärt i alla fall…

Men vaddå, visst är jag snygg säg mej att jag är snygg
-Ge mej en halva wiskey så ska jag både se dej, och säga
att, du är de snyggaste som finns… i min spegling
ska du se dej som i gamla dar, när männen stannade upp
och du njöt, av uppmärksamheten…
-Dessa män, de sviker en hela tiden, trots att de får en
sån goding som mej
-Ja man kan ju undra, om de sätter på dej för att du ser bra ut
vad väntar du då, att de ska göra sen… stanna kvar?


Stanna kvar för ett utseende som sjangserar, dag för dag?
Har du inga större krav på dina män än att de bara ska vara spegel
De som säger de du vill höra, att du är fin, att du är skön
Vad får du då för män?
Och, vad är du för kvinna, som bara vill ha speglar
Ingen kärlek, ingen djuphet, inget själsligt eller andligt
Utbyte… vad tror du, att du får…
Du är ju en reinkarnation av den elaka häxan
Från snövit…





Fri vers av LassO
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-02 00:43



Bookmark and Share


  RogerIvan
Bekräftelse...
Vad gör vi inte för bekräftels?
Vad gör kvinnor för att få bekräftelse?
Vad gör män för att få bekräftelse?
Både män och kvinnor är lika lite oskyldiga till att vi :
Bekräftelse-Knarkar!
Vi tar bara till olika medel för att få det vi behöver...
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO