Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Säg mej att din förfader var adlig, så vet jag med säkerhet att du är ättling av åtminstone 1 riktigt svin...


1916



Krig 1916
Den ynkliga gren av Storbritanien
Som kallas ”adel”
Sitter och bestämmer, inte efter kompetens
Eller ”bra gärningar”, bara efter
Sin jävla titel…

Så när man matat ”fiendens skyttegravar” med skott
Och granater
Så tvingar man ut kanonmaten
Man står, väl skyddad själv
Med sin bössa riktad mot sina egna

SPRING SPRING ERA JÄVLAR
Spring mot döden, mot Tyskens kulsprutor
Om ni inte möter dom framifrån
Så skjuter vi er bakifrån…
Så var det, de fegaste av alla
Officerarna, från den Brittiska adeln
De verkliga krigsförbrytarna…
De sköt sina egna, de som inte tyckte att mötet
Med en kula, var så intressant..

Spring och vinn ära eller dö
Döden i strid, ä bättre än vanära
Skrek officerna… så likt
Så oerhört like, en korpral
Som 20 år senare ska säga samma sak
Ska kräva samma sak…

Men den korpralen, betraktas som den ondaste
I förra århundradet
Ändå så var de så lika, resonerade så lika
”Brittiska samväldet” och dess mördarlakejer
oftast från den s k adeln.. med blod inte bara på händerna
Utan på allt, glatt gjorde de sin ”plikt” att skjuta de
Som inte hatade livet, så mycke, så att de glatt sprang
In i kulregnet…




Fri vers av LassO
Läst 161 gånger
Publicerad 2008-07-02 00:43



Bookmark and Share


  Stefanie Nerman
säg mig, har du också sett morden i midsomer idag ?
Mycket bra dikt med bra tankar..
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO