Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hitler


Hitler, du galne man
En av de som man aldrig säger mer än efternamn på
Ett ”barn av din tid”, så många var det
Som hatade judarna, men du mest
Du som tilläts genomföra rena utrotningen
Så starkt, var judehatet, för vad hade du
Kunnat göra själv
När du satt där ensam i din stank, på järnvägsstationen
Eller i din cell, och skrev ”Mein Kampf”


En ynklig figur sägs det
Men kanske var de ynkligare, alla de som ville ha dej
Som sin ledare, sin fûhrer
Mein kampf, den mest sålda boken i förra århundradet
Näst Bibeln
Men… den kanske minst lästa, fylld av upprepade vannsinnigheter
Som en samlad text.av spyor, gemener och versaler
I galna vidriga ansamlingar

Men är hela felet ditt
Borde inte omgivningen fattat
Att de dårar. De som du kallade idioter
Som skulle utrotas
Var alla dina gelikar, var de som du mest av allt
Kunde jämföras med, men som i kejsarens nya kläder
Prisades du, kvinnor skrek att de ville ha barn med dej
Idolskap i forntid känns de som
Med dina ja-sägare som alltid stöttade….
Man får inte mer makt, än omgivningen tillåter
Så världen, skäms lite, kanske inte så lite heller...




Fri vers av LassO
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-03 00:47



Bookmark and Share


  RogerIvan
Ja... Vad var egentligen meningen med Hitler???
Kanske var det så att han visade oss alla,
vad vi i det mänskliga kollektivet är kapabla till att göra under rätt omständigheter.
Kanske lånade han ut sitt namn till historien för att visa oss,
vad vi behöver se upp med, hos oss själva.
Och vi håller för våra ögon och vill inte förstå,
eftersom lättast är det att hitta bara en endaste skyldig...

För kanske ska vi svenskar inte heller, slå oss så mkt för bröstet och uttala vår oskuld ifrån den tiden?
Vi handlade ju och försedde tyskland med varor, lät dom passera genom vårt land, släppte inte in flyktingar därifrån mm...
2008-07-03

    Siaren
"Så världen, skäms lite, kanske inte så lite heller..."

Ord som skulle kunnat trilla ur min mun.

De som tror att vi inte är mer än smutsiga apor är bara dåligt insatta i vår historia.

"Those who forget the past are condemned to relive it" - George Santayana
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO