Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...




Blöder Kärlek - Blöder Ord

 

 

 

klockan ringer
dags att gå upp
jag har legat vaken hela natten
kan inte minnas senast jag sov
- eller jo
det var när jag hade dig i min famn

drar upp min persienn
ibland är det sol, ibland är det regn
sommaren är här
och fåglarna kvittrar för dem
som har någon de håller kär

jag hasar mig ut i köket
öppnar kylskåpet
för att sedan stänga det igen
jag orkar inte äta
jag blir inte hungrig längre
- eller jo
jag hungrar efter dig

traskar bort till badrummet
hoppar in i duschen
vrider på värmen men jag fryser ändå
ser en skäggig man i spegeln
orkar inte raka mig
jag bryr mig inte längre
- har ingen anledning att göra mig fin
när jag inte längre har dig

in på rummet igen
på bordet ligger den första tågbiljetten
som tog mig hem till dig, för länge sen
den ligger på en hög av brev
av kärleksbrev och dikter jag skrivit till dig
några gamla som du fått
andra helt nya som du kanske aldrig får läsa

sätter mig ner i min stol
knapprar på mina tangenter
blöder ord
som jag vill skicka till dig
men jag vet att dem inte räcker till
du förtjänar mer än ord
och jag vill ge dig allt
jag ger dig mitt hjärta
trots att du inte längre vill ha det

powermeet i stan
börjar imorgon
så mycket folk överallt
men jag känner mig ändå så ensam
för jag saknar dig

och jag lägger mig varje natt
vaken ligger jag och drömmer om dig
till klockan ringer
och det är dags att gå upp

jag drar upp min persienn
hos mig är det aldrig sol, bara regn

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 760 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-02 21:48



Bookmark and Share


  stuckNReality
kom bara att minnas en dikt du kommenterade om vad just den handlade om, men nu har jag bara hängt upp mig på just en kort del här. den om att du inte orkar raka dig för att du inte längre känner att du vill göra dig fin, killar är ju väl ändå lika härligt sömrusiga och rufsiga och skäggiga som tjejer är sömnrusiga, rufsiga och osminkade. det är naturligt.

men bra skrivet, sorglig och så.
en vardaglig känsla i den
2008-07-05

  * Ammi *
en mkt bra text om hur den krassa verkligheten kan vara, du beskriver det så bra ...
snyggt. applåd
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP