Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodiga fötter

Blodiga fötter syns under gardinen,
där bakom gömmer sig en liten flicka.
Inte mer än kanske fem år hon är,
och hon har sett mera än vad hennes
farmor gjorde under sina åttionio.

Mor står och skriker ute i korridoren,
far skyndar sig ut i bilen, rivstartar ifrån
sin hysteriskt galna fru, och i stressen
glömmer han rädda flickan, sin älskade dotter.

Mor öppnar dörren till rummet med de
skymmande gardinerna, flickans hjärta
bultar svagare, svagare så att mor inte
ska hitta henne. Flickan blundar, hon
kanske blir räddad denna gång.




Fri vers av rabbitheart
Läst 244 gånger
Publicerad 2004-05-01 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rabbitheart