Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Churchill


Churchill
En till av dessa som efternamnet ”är nog”
Ambitiös, nästan helgonförklarad
Som om han stred själv
Konsumerade en liter sprit och en massa cigarrer
Varje dag
Jobbade mest på natten

Men en slags diktator med
Bestämda rätt självsvåldigt
Skillnanden mellan andra diktatorer, inte så stor
Människo synen, kanske men ändå
Hur många miljoner, ”extraton” bomber
Östes inte ner över Tyskland 44-45
Hur många civila dog inte ”för hans hand”
Men… han blev symbol för friheten
Och ”rättvisan”

Märkligt hur vissa hamnar i ”händelsernas centrum”
Som om tiden var ”gjorda” för dom
Eller att dom ”är gjorda för tiden”
Men man kan samtidigt undra
HUR världen sett ut, utan honom




Fri vers av LassO
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-03 15:55



Bookmark and Share


  RogerIvan
Vinnarna har väl alltid rätt!?
2008-07-03

    *Zenobia*
sorgligt att säga men...troligtvis likadan.... :(
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO