Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Josef_Stalin


STALIN


Stalin
Har ni sett på Dr Zivago
När de står i vinterns kyla och ett tåg passerar
Pansartåg verkar det som, fyllt med bolsjeviker
”STRELNKOV” hörs det i kylan
Kallt som stål, likt en utkyld smedja
Allt är kallt, att ta, att känna, att se
"Man av stål"
STALIN, fruktan, mord, ondska, död, vidrighet
Orättvisa, GULAG, kontroll, systematisk lögn, falskhet
Fejkade rättegångar..

Det berättas om att kvinnor som ”misshagat” Stalins
Undersåtar, kunde hamna i fängelse, löpa gatlopp nakna
Genom horder av fängelsedömda, som inte sett kvinnor
På åratal
Inte för att någon ”månade om att”de skulle få känna en kvinna
Utan helt enkelt som straff, som en del av straffet
Att ha sagt nåt om ”storebror” Stalin
Bilden av Orwells djurfarmen är klar
Bilden är STALIN, STOREBROR SER DEJ
Vad du än gör

Den enda som rikigt kan ta ”upp kampen”
Med Hitler, som förra århundrats, värste och störste
Mördare
Men även här gäller, inte mer makt än vad han tillåts att få
Av omgivningen…




Fri vers av LassO
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-07 01:54



Bookmark and Share


    *Zenobia*
så sant det du säger...o de utan makt tilläts inte ens kläderna på kroppen....de användes som det behagade, eller icke behagade makten...

vad säger det om det som kallas mänsklighet..?
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO