Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckohjulet

Dom har ett lyckohjul härinne;
det snurrar runt och snurrar på.
Man kanske borde ta en lott,
man kanske borde ta sig två?
Det skulle säkert göra gott
att några varv på lyckohjulet slå.

Dom har ett lyckohjul härinne
som snurrar på med väldig fart,
och när man anar det som minst
en annans glädje gör det klart,
vi alla slogs om samma vinst.
Men nya vinster väntar snart!

Dom har ett lyckohjul härinne,
det rullar runt än svart, än vit.
I hjulets strimmor hoppet väcks
men oftast broder, drar du nit.
Det är som livets väldiga reflex
men hjulet ger en stunds respit.

Dom har ett lyckohjul härinne
och när det hjulet slutat gå -
då blir det mesta armt och grått,
det kan man väl förvisst förstå.
Man tar sig därför lott på lott
i hopp att så sin lycka nå.




Fri vers av Erik L
Läst 521 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-03 20:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"När jag nu såg på allt vad som händer under himmelen, se, då var det allt fåfänglighet och ett jagande efter vind". Pred.1:14
Dock ramlar vi alla dit igen och igen att pröva lyckan. Satt just och tänkte på detta igår på Zoo i min stad med tivoli där jag var med mina barnbarn som ville pröva lyckan i lyckohjulet...
Applåd för en utomordentlig beskrivning.
2008-07-14

  lodjuret/seglare VIP
även jag sår vind
o jagar lyckan trind
men mer ute än inne
o aldrig att ja vinne
nån tur på lyckans grind
2008-07-10

  Maria Zena Viklund
Bra!
2008-07-07

  Elisabeth VIP
Oj vilken välskriven och tänkvärd text! Tycker mycket om.
2008-07-06

    snöö
Vilken välskriven dikt. Tycker om upprepningarna du gör, dikten flyter på i en så härligt takt. Ord som ger eftertanke. Mycket bra!
2008-07-06

    Bodil Sandberg
Jo det var minsann tidsbestämmande rader..allt för att lindra och döva den vilsna känsla i det kalla hårda cyniska Nuet..ja så blir min tanke..fantastiskt snyggt som alltid Erik!!!
2008-07-06

  Yvonne
Tänkvärda ord i din långa dikt med flyt och rim.
2008-07-05

  Larz Gustafsson VIP
Mycket insiktsfullt om nutidsmänniskans famlande, trevande och fåfängliga jagande efter vind.
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L