Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sibylla, ta hem

Sibylla hem
Vilken känsla
En korv, som skapades
För att hylla en drottning
En gång för en massa år sedan
Kungligt dyr om inte annat
Så nu kan vi köpa dyrkorv hem med
Så är det ”kungligt” de också
Eller drottninglikt



Och vill ni ha mer kungligt så köp
Lite prinskorv
Den skapades för
Att hylla prinsen
Eller ”prinsens korv”
Som så många tydligen ville smaka på
För 1974 eller nåt
När de ”klickade”

Man kan undra om de tar sig
Några ”prinskorvar” för att minnas
”Tiden innan Silvia”, alla dessa svenska
”Högluder” som gästade slottet
”allför den goda prinskorvens skull”
Det är nåt som Sibylla, i alla fall slipper
Inte ens brödet torde ge såna associationer..

Högludren torde dock var lyckligt skilda
Men de 70 talsrika som fanns
Kompisar till Tosse, Wall och dom
Som var relativt virila då
Men som köpte nya kvinnor efter ett tag
När de ledsnat på rynkiga östermalms kärringar…

Så trösta er med prinskorv
Och ”Sibylla” ta hem dito
I er ensamhet…




Fri vers av LassO
Läst 513 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-04 17:45



Bookmark and Share


  mb74
du skriver mycket bra texter,mycket ironi bakom o det gillar jag,du får fram ett lite komiskt upplägg i texterna,gillar dina texter skarpt.
2008-10-12

  Diffusiaria
*S* denna var nice
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO