Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den plats...

andra reser och skickar vykort från platser dom besöker
men jag skickar inget
för har har vykortet med mig
och när det inte stämmer med platsen där jag är
så skickar jag det inte
ibland stämmer det lite grann
för det finns palmer
eller en alle
eller ett torn som sticker upp bakom träden
eller det doftar som det gör på kortet
eller jag hör en klang
som påminner mig om den musik
som jag hör när jag lyssnar till mitt kort
det kan finnas ett hav eller en flod
som möter min kropp lika mjukt och vederkvickande
det kan finnas ögon som möter mina
med samma löften om en ljuv gemenskap
som de som ser på mig ur kortets mjuka halvdagrar
och ibland som en vaken dröm känner jag
att detta är den plats jag sökt i hela mitt liv
den plats jag föddes för att finna
och om en dag mitt kort dimper ner i din brevlåda
förstår du att jag äntligen funnit
den plats jag gav mig ut för att finna
och om du aldrig får något kort
förstår du att jag fortfarande
i denna värld eller någon annan
fortsätter att söka den plats
som finns på kortet
den plats...




Fri vers av stenhur VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-04 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP