Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har den där tavlan undanstoppad någonstans, har för mig att jag målade med temperafärger som ger en trevlig pastellton till det hela.


MÅLAT LAPSKT LANDSKAP

Nu ser jag in i ett landskap
med en ensam ren vid en sjö
Isen bryter långsamt upp
Himlen vit av moln
Bergen på andra sidan sjön är disiga
Det kan vara vilken tid som helst på dygnet
Tidig midnattssol
strax före lövsprickningen
Kanske en ängspiplärka jäktar bort i vågflykt
över stranden
Kanske vinden kryper i lä bland stenarna
Renen står försjunken i raggiga tankar
Kanske den inte ens ser sjön




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-06 18:03



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Tack! Nu kom jag
igen tillbaka till
trakterna som
jag älskar! Du
berättade så
fint! Förstår att
det blev en fin
tavla!
********
2008-08-27

  Jessica Ebbesson
Fin sammanfattning av det lapska landskapet!
2008-07-07

  vera gade VIP
ja nu slipper jag resa hela vägen ditupp - ser, hör och luktar din tavla!
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP