Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byråkraterna



Man undrar lite
Över dessa, byråkraterna
De som Harning så välförjänt
Föraktade

I Harnings värld så var byråkraterna
Detsamma som skriftlärde, fariseèr och präster
På en gång, I Jesu värld
Den ”ondas genus” huggormars avföda..

När de lever, sitter de då och ser ner på oss andra
Som om vi vore mindre vetande
Mindre värda helt uppenbart
Ser ner på ”undersåtarna”, vi stackars idioter
Som föder dom

Ändå gnäller de, kontor och pappershantering
Har gått igenom en revolution
Men inte människan, inte tänkandet
Inte byråkratin, trots alla datorer

För vad ska man göra om breven körs ner i en scanner
Då måste den som ”handlägger” ha ett annat
Byråkrati jobb… för annars
Eller när alla skriver sina brev själva
Vad gör då sekreterarna, de kan ju inte bara bära kaffe
Och knulla med chefer (hehe fast de sista torde va svårt
Att skriva i ”arbetsuppgifter)

Data experten på företaget, va ska han göra
Om alla lärt sig mycket om data
Men vaktmästaren kan man ta bort
Han tjänar lite och är lite udda
Jobbar ju, med händerna

Så man tar in ett fastighetsskötarbolag istället
För 950 kr i timmen
Så med 20 timmars jobb i månaden
Så har man nästan skaffat sen en ny
”vaktmästare”, inte i effektivitet
utan i kostnad

Men de skriver han inget om
Den tidigare anställde, numer konsult
Med 2500 kr i timmen
På en vecka är han dyrare än som anställd
Men de skiter han i

Och de andra byråkraterna med
De pengarna kommer ju från ett annat konto
Så då gör de inget
Men de föraktade, de där nere
Som det handlar om, de som kallas marknad
Och allt möjligt konstigt

Massa kallas de ibland
Kanske skulle de passa
Byråkraterna om ”de” kallades massa
I mun från dessa så föraktade
Och tillspillogivna, vanliga människor
Som inte förstått att fö sej
Som parasiterande byråkrater
Utan söker rättskaffens arbete
Som rättskaffens människor




Fri vers av LassO
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-06 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO