Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thailand och Kina


Vi ska inte vara med i OS i Kina
Säger de ”tänkande” bland
I första hand, de s k ”intellektuella”
Men

Sen åker de till Thailand själva
Fast den regimen, knappast är nämnvärt
Bättre…

Och vi hör inte hur de klagar nåt alls
Över det
Inkonskvens.. ja Kina drabbar ju bara idrottsmän
Medans Thailandsbojkott, skulle drabba
Dem själva… lite, men ändå




Fri vers av LassO
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-17 02:12



Bookmark and Share


  RogerIvan
Om vi ska vara heelt korrekta?
Så får vi nog bojkotta allt och alla?
Kanske tillochmed oss själva.
För vem är felfri?
2008-07-19

  LassO
Sedan premiärminister Thaksin Shinawatras regering avgick 4 mars 2006 har landet styrts av en övergångsregering som även den leddes av Thaksin Shinawatra. 19 september samma år genomförde överbefälhavaren Sondhi Boonyaratkalin en militärkupp och tillsatte en reformkommission för att leda landet.[1] Källa, wikipedia. Sen kan du se hur fängelserna ser ut, "visa mej era fängelser så får jag se er civilisation" eller nåt finns det nån som sa, minns inte exakt vem nu, men det stämmer. Så skillnaden är typen av diktatur och frekvensen i förtrycket...
2008-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Det där stämmer inte alls.
Thailand är en parlamentarisk demokrati.
Man blir t ex inte fängslad och torterad där på grund av att man är kristen eller oliktänkande.
Regimen mörkar inget för massorna.
Jag har talat med kinesiska studenter, studerat Kina sedan 70-talet och själv varit maoist.

Att jämföra Thailand med Kina när det gälelr demokrati är som att jämföra det gamla Sovjetunionen och USA.

Kina bör totalbojkottas.
2008-07-17

  K*
Hm, ja fast .. ska man bojkotta Kina så får man nog börja redan i våra butiker. Helt ta bort ALLT som det står " Made in China" på.
(Och samma sak gäller ju " Made in Thailand")No more import av billiga T-shirts, Cd- fodral, plånböcker, osv osv. Då drabbas alla på ngt vis. Vi och dem. Inte bara idrottare och intresserade av OS.
2008-07-17
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO