Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår lilla värld


När jag va liten fick jag lära
Att de inte fanns uteliggare, i vårt land
Eller prostitution
För i vårt land, så fanns de alltid nån som älskade
Nån som brydde sej
Alla, de gällde bara att leta
Nog länge

Skulle nån va ensam
Så tog samhället tag i det
Alternativjular
Soppkök, man undrade faktiskt
Varför soppkök, de fanns ju ingen som va utan mat
Eller bostad
Ingen slum
Eller annat som var stötande

Alla barn åkte på skolresa
Alla vuxna fick mat
Alla medborgare, fick socialbidrag
Om de bara fanns till
Det var inte så då
Men är det ändå mindre nu
För även om glashusets rutor spräckts
Så har man försökt tejpa igen sprickorna
Men det man säger är en sak
Det man gör, är en helt annan

Palme ljög
Gjeijer hade horor
Bankerna lurade oss, då med
liksom försäkringsbolag
Men det är nog värre nu...
För nu finns inga gränser
2 öre kostar en Kw att producera
du betalar flera 1000 % mer...
Du är lurad, med....
(fast, skulle inte den fria marknaden
göra det billigare???)




Fri vers av LassO
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-24 00:36



Bookmark and Share


    *Zenobia*
fri marknad betyder just...fri...att ta precis hur mycket betalt som det nånsin går...

o lurad blir man varje dag...på alla möjliga sätt...MEN du är fri att inte välja, att vara ofri...det är också ett sätt att tala om att du är fri i din ofrihet.. hur du än bär dig åt blir det samma resultat...
2008-07-24
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO