Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jobbar vidare..


Henricson , utbildningsminister .. (dag 2)

Denna morgon satte sig han, prick kl 8, vid sitt "standardskrivbord" och i sin "standardskrivbordsstol" som han beställt föregående dag . Efter att ha studerat inkommen "panikpost", de vanliga larmrapporterna från Många rektorsområden, så satte han sig vid pc:n igen och fortsatte sin Planering:
Denna dag skulle han, verkligen, "ta tjuren vid hornen", han skulle jobba med Pedagogiken, ett område som han inte alls, egentligen, var kvalificerad för .
Men, va f-n, tänkte han, vi kör !

1. Barnomsorgen . NÅGOT måste vara fel där, också ! Barnen ska ha roligt, de ska utvecklas motoriskt, de ska lära sig via lekar,musik och sagor/berättelser/film etc .
Men, varför, fungerar det INTE bra då, vad saknas ? Borde man inte FÖRBEREDA barnen ÄNNU MER på allvaret som väntar i "den riktiga skolan" ? HUR ?
Vi kollar in läget på förskolorna, rent allmänt: Personalsituationen ? Den har, naturligtvis, FÖRSÄMRATS, fler barn per personal, i många fall. INTE BRA !
Personalens utbildning ? Det handlar, i regel, om barnskötare och fritidspedagoger . Båda kategorierna har bra utbildningar bakom sig . MEN: Den behöver , sannolikt, revideras !
På något sätt måste HUMANISMEN (MÄNNISKOKÄRLEKEN) bli en CENTRAL PUNKT i dessa utbildningar, jag är inte helt säker på att så är fallet , är rädd att denna VIKTIGA FILOSOFISKA inriktning kommer i skymundan för allt praktiskt och teoretiskt arbete i verksamheten . Den MÅSTE GENOMSYRA ALLT inom förskolan !

Hur det ska gå till ,det får vi återkomma till en annan dag, för nu är det dags för en massa sammanträden och voteringar och sådant, som måste göras för att demokratiska ordningen ska vidmakthållas.
Utbildningsministern lämnade, skyndsamt, sitt ämbetsrum .




Prosa (Novell) av Mats Henricson
Läst 470 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-07 20:01



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Gillar denna och väntar med spänning på fortsättningen!
2008-07-07

  vonLuthfisk
Känns snarare som en politisk motion än en dikt.
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska