Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stanna,


när jag avskyr dig som mest

jag längtar efter din röst i mina hörselgångar,
efter ord ifrån en vän
en ström av poesi
att skölja bort ensamheten,
jag längtar efter dina ögon försjunkna i mina,
sådär som bara förtrollade kan
då tiden tycks hoppa över sig själv
dagdrömmandes någonannanstans

jag längtar efter magnetism om natten,
då våra kroppar möts i en
och du säger inget i världen kunde dra dig
ut ur min varma säng,
jag längtar efter din tomma ryggtavla
mitt eget vita ark
efter fingertoppas vandring
på outforskad mark

jag längtar efter din morgonandedräkt,
efter ditt hjärtas fjärilsslag
efter konst som jag kan känna
när sakta natten blir till dag,
jag längtar efter dina händers fasta tag runt höften
efter åtrå som lämnar blåmärken
som jag kan räkna till sommarregn mot fönstret
försvinna bortom utsikten

jag längtar efter bråk med dig om tv-dosan
om kaffesump på diskbänken
och om äppelskrutt på soffbord
om hörnorna med smutstvätten,
jag längtar efter cocopops i köksskåp
och en uppfälld toasits
efter din mun i min nacke
när jag avskyr dig som mest




(du vet var jag bor)




Fri vers av Desert dust
Läst 869 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-07-09 12:17



Bookmark and Share


  poiulkjh
riktigt bra skrivet!
2008-07-20

  Den Gråtande Nihilisten
mm. Värd att läsa.
2008-07-11

    Smart Blondin
fint, rakt på sak, med ett inslag av längtan och ett 'måste'
2008-07-11

  Larz Gustafsson VIP
En mustig blandning av romantik och vardag.
2008-07-09

  Il poeta della luna
Wow!
Vackert och innerligt!
Rent ut sagt - helt jävla underbar text som skänker så stor känsla och närhet, ja äkthet och allt!
En riktig rysare till text som tvingar alla sinnen att vakna, och längta och tråna efter allt i texten!
Jag älskar
*bokmärke* (och det är det inte många som får bli)
Makalöst bra!

Patrik [läs gärna någon av mina texter]
2008-07-09

    ej medlem längre
jag är så nära till tårarna.det här är bland det vackraste jag läst.jag bokmärker.
det ger verkligen en känsla.och jag känner verkligen igen mig i det du skriver.man avskyr någon, enbart för att man inte orkar med saknaden.alla dom där vardagsgrejerna saknar man också.
"jag längtar efter din morgonandedräkt,
efter ditt hjärtas fjärilsslag"
så otroligt.
2008-07-09

  inutimonster
shit pomfritt, det är lugnt och ömt, och så flowet, rytmen, och sen det kärleksfulla vardagliga. och slutet. fan om inte männskan springer till ditt hus nu! längtar också efter magnetism om natten och bråk om tv-dosan. yes. du är kung härinne!
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust