Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående en serie om skilsmässor som går på TV:n igen, just nu... sommartider är "skilsmässo inseende tider", också.


2 trasiga själar


2 trasiga själar
Ska dela på sitt liv
Hm hur delar man på uppslagsverk
Med 25 band
Fotoalbum vem tar dom
Eller diabilderna
Vem vill ha dom
Vem vill se en ”gammal bild” av lycka
Är det inte bara sorgset

Hur delar man resten
Kläder är de enklaste
Men tavlan, från bröllopet
Bilderna, bröllops bilderna
Vad gör vi med ringarna
Var och en och smälta ner
Fiskarna, hunden, porslinet
Som han gav henne
Eller vad tycker du…

Filmerna, alla filmer. Böcker
CD skivor, DVD, gardiner
Dukar, köksredskap…
Mattor, ”den köpte jag då”
Men allt detta är matriellt
Minnena, vad gör man med minnena
”jag var lycklig då” eller VI VAR
eller kanske, ”hon var, eller han var”

Var fasen gör man med minnena
Med de vackra, minnen
De är inte så vackra längre
De är mer likt vackert tyg
Som trampats på en lerig åker
Hur ska man tvätta sånt
Hur ska man kunna se tillbaks och le
Över den semster resan mer
Eller hur ska min år, mina, som de känns nu
Bortkastade år, år utav glädje
Eller var det

Var vi aldrig lyckliga
Var det bara en schimär
En bild som skulle föreställa lyckan
Ett antal bortkastade år
Av värdelös tid, dyrbar tid
Av ett kort liv
Skilsmässan är ett faktum
Även om de känns som rektum




Fri vers av LassO
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-11 00:12



Bookmark and Share


  RogerIvan
Efteråt,,,
så kan man se att alla dessa saker man gjorde och skaffade,
för att manifestera en lyckobild av sitt förhållande,
bara är värdefulla i själva förhållandet...
Eller kanske bara den lyckliga tiden, i förhållandet...
2008-07-11

  anits VIP
Der är många tankar som väcks
när detblir skilsmässa det
beskriver du så bra här
2008-07-11

  Snödroppe
Många många tankar du väcker där,,
2008-07-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO