Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Soc i Sundsvall, en slags "kommunalägd dödspatrull" med sina vidriga beteenden.... "hur många har du dödat i år" kan de säkert fråga sej, och varandra...


Dödspatrullen i Sundsvall

Apropå vräkningar av barnfamiljer

I Sundsvall på soc så sa man
”låt det vara, vi fixar det sen”
”betala inget, vi hjälper dej sen”
sen, det var alltid sen
vad ville man då
på Soc, i Sundsvall

Har ni nån gång sett
Den där elaka jäveln
Som försöker vrida om armen
För att ta makten
Det är det jävla soc i Sundsvall

Man ville ha henne fast
Man hotade med att ta barnen
Man försökte tvinga henne att skriva på ett papper
Att frånsäga sej, sin egen, identitet
Att bli livegen åt soc i Sundsvall
Fy fan uppriktigt sagt

Såna jävliga människor
En som var lik en ”babushka”
Med empati som skulle fått vilken
Buchenwald fångvaktare som helst
Att bli avundsjuk
”Vrid om armen mer”
7 st på ena sidan bordet
Mot henne, en enda
”Skriv på nu” och det fanns inte ens utskrivet
Det var, ”in blanco” om förmynderi
Att lägga sitt liv i händerna på
Dessa ”buchenwaldarbetare”…
”lita på oss” ja för fan…
Lika mycket som på en
Uppretad kobra… eller skallerorm




Fri vers av LassO
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-13 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO