Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolt helt plötsligt

Hög tid att hög konsumera den naturliga energin
av den barndom
som tillsammans med dåtidens nutid
både uppfostrade
skyddade
och spöade skiten ur en
med varsamma händer
Länge
förde jag klagan
och anklagade
allt på den tid då jag formades
samtidigt som hycklaren i mig
läste med kalla ögon
andras berättelser
om samtiden
Det land
som jag kommer ifrån
sägs ha grundat jultomten
som är så snäll mot barnen
och det är inte många som känner till
att grunden var folk som rånade andras hem
ansiktena dolda bakom bockskägg
Tolkningar
förväxlas med förhoppningar
och jag idag
är beredd på att känna stolthet
över mitt ursprung
ty det land jag lämnade
lämnade aldrig mig
Men att skriva
är ett konkret sätt
att hitta kreativa vägar
att överleva
till den dagen
då man sätter den allra sista punkten






Övriga genrer av opheliavampira
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-13 11:07



Bookmark and Share


  Blodros
...det är märkligt men jag hör musik i bakgrunden till din text.
tycker om denna!
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

opheliavampira
opheliavampira