Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skampålen

Som ett eko kan jag höra ett par fotsteg eka bakom mig mitt i natten
Och dom kommer emot mig i allt snabbare takt
Det kan ju vara en galning en mördare
så jag skyndar på i all hast hem till porten
Vill inte bli överraskad
Så nu är det ingen mening att sakta ner på farten
och ta rast
Det får jag göra sen när jag kommer hem till tryggheten
Min egen borg
Om någon bråkar med mig där fångar jag in den och låser fast den personen i skampålen
mitt på stadens stora torg
Till allas beskådan där en stor dam står och kastar tomater
på vederbörande
ifrån en medhavd korg
Ska inte komma här och stjäla någonting

Som ett eko kan jag höra ett par fotsteg ifrån 16 00 talets
Stockholms gamla stad

Ken Cassel
16/7-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-16 15:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Å andra sidan är svensk kriminalvård alltför liberal.

Men jag förstår vad du menar.
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel