Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... en visa, för de som tror sej visa, men mer en saga, eller nattmara, och beroende av, humör på de som dömer...


Rättvisan


JK
Han tar upp saker
Saker inom rättväsendet
Som inte är, rätt…


Vi har hört domare oja sej över
Detta
Och professorer
I jurudik
Och ”rätt”
Eller kanske ska vi säga ”fel”
De har i alla fall fel

För var är mer fel än ett felaktigt domslut
Men rättsinstansen
Verkar inte tycka det
Viktigare
Vad är viktigare, rätt
Eller s k rättsinstans
Vad är viktigast
Rättvisa, eller att de ”visa får rätt”
De som tror sej vara visa

För hur visa är de som tror sej ha rätt
Fast de har fel
Domar som inte är rätt
Om man hävdar, som vissa gör
Inom ”rättsväsendet” att
Lagens dom, är rätt, mer rätt
Än det som verklige hände
Det som man verkligen ska dömas efter

För vad är en dom, som är fel
Jag kallat det mord
Och om man försvarar mord
Vad är man då
Jag kallar det lögnare
Vad är en rättsinstans som inte tål granskning
Jag kallar det allt annat
Än rättsinstans….
Allt annat
Allt
Utom rätt….




Fri vers av LassO
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-17 02:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO